Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΨΕΜΑ, ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΤΟΥΣ !...

2-2-2015 : Η προοπτική υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στη ΔΕΗ συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενημερωτική συνάντηση που είχε νωρίτερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες από το συνδικάτο.


Η κρατική ΔΕΗ (και μη ιδιωτικοποιούμενη, κατά τον Λαφαζάνη), διά της διορισμένης διοίκησής της, υπογράφει νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με κάποια συνδικάτα του χώρου. Επειδή, στη σύμβαση δίνονται αυξήσεις, επικρατεί χαμός ! 

Ξεκάθαρη διευκρίνηση : Δεν έχουμε καμιά κατηγορία και καμιά μομφή, κατά των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Έκαναν τη δουλειά τους, διεκδικώντας και παίρνοντας, ό,τι πήρανε, υπέρ των μελών τους... 

Με τους αγύρτες της κυβέρνησης τάχουμε, που : 

1. Ενώ μπλέχτηκαν, με τα μπούνια, στη διαδικασία κι ενώ ο αρμόδιος, για την επιχείρηση υπουργός Λαφαζάνης πραγματοποίησε επανειλημμένες συναντήσεις, (φανερά και κρυφά), με τους εκπροσώπους των συνδικάτων και "ξεψάχνισαν" το θέμα, για να καταλήξουν κάπου... (Διαβάστε ΕΔΩ...). 

2. Βγήκαν μετά, οι του Μαξίμου, (προσοχή : όχι ο Λαφαζάνης !...), και μπροστά στην κατακραυγή, δήλωσαν το ψεύτικο "...η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων και των συνδικάτων...". 

3. Το "γέλιο της αρκούδας", που ακολούθησε, έφερε ταραχή στους κυβερνητικούς κομπογιαννίτες, η οποία μετατράπηκε σε πανικό, όταν ο Μπαρουφάκης, δήλωνε στον Χατζηνικολάου, "...αν δόθηκαν αυξήσεις στη ΔΕΗ, έχω πρόβλημα !...". 

4. Η, τάχα, ανεξάρτητη, διοίκηση της επιχείρησης, από ...μόνη της και χωρίς καμιά πίεση, (αφού "...η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις..."), βγήκε και πήρε πίσω, τις μισές, σχεδόν, αυξήσεις ! 

 Αυτονόητο ερώτημα : αφού όλα έγιναν, "ελεύθερα" και καλά, (στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων), γιατί ο Μπαρουφάκης έχει πρόβλημα ? Επειδή αυτονομήθηκε η διοίκηση της ΔΕΗ ή επειδή έδρασε, στην υπόθεση, ο Λαφαζάνης ?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: